Een Velopack verzenden kan vanaf 7 €*

Velopack?

Een Velopack is een pakket dat maximaal 5 kg weegt en 30x30x40 cm³ is en waarbij de verzending niet dringend is. Een Velopack dient goed verpakt zodat dit eenvoudig voorzien kan worden van een label.

Een Velopack wordt per fietskoerier afgeleverd, met steeds een handtekening voor ontvangst. Volgens wens van de klant behoort ook een levering bij de buren tot de mogelijkheden. Een doorknocker "O-ow we hebben u gemist" gaat in de bus. Een eventuele tweede aanbieding gebeurt aan de helft van de prijs.

"overnight" tijdslotleveringen

Een Velopack geniet minstens 1 nacht rust in ons depot. Nadien volgt de uitlevering. Deze uitlevering kan ook in een specifiek tijdsvak. De speling van het tijdsvak bepaalt het tarief, waarbij tijdsloten kleiner dan 3u gradueel duurder worden:

Standaard wordt een Velopack de dag na ontvangst uitgeleverd tijdens kantooruren (9u-17u).

actiegebied

Op vandaag kunnen we Velopack-verzendingen aanbieden voor leveringen binnen Gent of Antwerpen. Het netwerk zal komende maanden stelselmatig verder uitbreiden. Binnen dat netwerk geldt hetzelfde tarief, bepaald door het tijdslot, ongeacht de afstand.

aanlevering of ophaling

We voorzien ophalingen binnen ons actiegebied: vanaf 5 pakketten rekenen we geen ophaalkost, maar minder dan 5 pakketten kunnen uiteraard ook opgehaald worden. In dat geval gelden onze express-tarieven. Extra pickup-korting of een abonnementsformule worden mogelijk bij vaste pickup-momenten.

Indien de pakketten aangeleverd worden in ons depot wordt uiteraard geen pickup kost aangerekend.

Voor grotere volumes wordt een staffel-korting toegepast.  

totale ontzorging: externe verzending

Wanneer je vele pakketten verzendt, ook buiten onze actieradius, kunnen we in specifieke gevallen ook buiten onze eigen Velopack-grenzen verzenden via traditionele verzenders. We hanteren daar twee (nationale) verzendtarieven:

  1. extern basic (niet verzekerd, geen handtekening, geen 2e aanbieding): 8 €
  2. extern secure (verzekerd tot 500 € + handtekening): 15 € 

Deze tarieven dekken de extra handling, labeling, integratie met verzenders, opvolging van pakket-statussen, etc.

Alle tarieven zijn excl. 21% btw.

Terug naar het tarief-overzicht.