Een Velopack verzenden kan vanaf 7 €*, pickup inclusief.

Velopack?

Een Velopack is een compact pakket waarbij de verzending niet dringend is en in een specifiek tijdslot gebeurt.

Een Velopack dient goed verpakt zodat dit eenvoudig voorzien kan worden van een label. 

Een Velopack wordt per fietskoerier afgeleverd, met steeds een handtekening voor ontvangst. Volgens wens van de klant behoort ook een levering bij de buren tot de mogelijkheden. Een doorknocker "O-ow we hebben u gemist" gaat in de bus. Een eventuele tweede aanbieding gebeurt aan de helft van de prijs. 

"overnight" tijdslotleveringen

In de meeste gevallen geniet een Velopack minstens 1 nacht rust in ons depot. Nadien volgt de uitlevering. Deze uitlevering kan in een specifiek tijdslot op een specifieke dag. De speling van het tijdslot bepaalt het tarief, waarbij tijdsloten kleiner dan 3u gradueel duurder worden:

Standaard wordt een Velopack de dag na ontvangst uitgeleverd tijdens kantooruren (9u-17u).

"sameday" avondleveringen

In specifieke gevallen kan een Velopack lokaal ook al dezelfde dag in de avond geleverd worden in het tijdslot 17u - 20u of 18u - 20u. Vraag naar de mogelijkheden.

actiegebied

Op vandaag kunnen we Velopack-verzendingen aanbieden voor lokale leveringen binnen Gent, Antwerpen en Brussel. Binnen dat netwerk geldt hetzelfde tarief, bepaald door het tijdslot, ongeacht de afstand. Deze steden worden onderling gelinkt met een elektrische bestelwagen. Informeer voor de mogelijkheden. 

Ons Velopack actiegebied in postcodes:

ophaling

Velopacks worden gratis opgehaald binnen onze actieradius. Voor "overnight" zendingen dienen de pakketten aangemeld vóór en klaar te liggen vanaf 14u. Voor "sameday" zendingen geldt 12u als cut-off tijd. 

totale ontzorging: externe verzending

Wanneer je vele pakketten verzendt, ook buiten onze actieradius, kunnen we in specifieke gevallen ook buiten onze eigen Velopack-grenzen verzenden via traditionele verzenders. We hanteren daar twee (nationale) verzendtarieven:

  1. extern basic (niet verzekerd, geen handtekening, geen 2e aanbieding): 8 €
  2. extern secure (verzekerd tot 500 € + handtekening): 15 € 

Deze tarieven dekken de extra handling, labeling, integratie met verzenders, opvolging van pakket-statussen, etc. Pakketten worden idealiter aangeleverd. Ook een ophaling binnen onze Velopack-actieradius behoort tot de mogelijkheden. In dat geval gelden onze express-tarieven

*Alle tarieven zijn excl. 21% btw.

Terug naar het tarief-overzicht.