Alles op de velo

Cargo Velo is de grootste fietskoerierdienst van België met activiteiten in Gent, Antwerpen en Brussel. Onder het motto 'alles op de velo' biedt Cargo Velo sinds 2012 een logisch en flexibel alternatief voor gemotoriseerd transport binnen de stad. Cargo Velo is een jong, dynamisch bedrijf in volle groei en wil vanuit z'n pioniersrol verder excelleren in duurzame stedelijke logistiek. Ter uitbreiding van het team zoeken we iemand met veel goesting en drive om leveringen per fiets verder op de kaart te zetten.

Ben je ten volle overtuigd van de fiets als het medium voor duurzame leveringen in de binnenstad ? Wil je strategisch meedenken over ons verder traject? Heb je ervaring in de sector - meer specifiek retail en e-commerce -  en heb je alles in je mars om toekomstige klanten te overtuigen? Dan ben jij wie we zoeken! Om onze ambities verder te kunnen realiseren, zijn we op zoek naar een enthousiaste collega voor volgende functie.

Hands-on Project Manager Sales

Wat doe je als project manager sales?

Je stapt het avontuur binnen als drijvende kracht achter het groeiende sales-apparaat van Cargo Velo. Hiervoor werk je in nauw overleg met het management een salesplan uit dat de prioriteiten en ambities van Cargo Velo weerspiegelt. Je hebt enorm veel goesting om de targets van het plan te behalen en krijgt energie om in een klein team nieuwe zaken uit te bouwen en nieuwe stappen te zetten. Een multifunctionele sales-rol daagt je mogelijkheden uit en je voelt je in je sas in een dynamische omgeving.  

Je bent een belangrijk gezicht en stem van Cargo Velo en vertegenwoordigt onze logistieke oplossingen naar prospecten en nieuwe klanten. Je zoekt actief contact met potentiële klanten die je weet te inspireren met onze logistieke oplossingen. Alle verschillende sales-inspanningen weet je nauwgezet en gestructureerd bij te houden. Vanuit een helicopterview op het hele sales-gebeuren ben je perfect in staat te delegeren naar naaste collega's en breng je met regelmaat het hele team bij met de ontwikkelingen. Jij trekt de actieve sales en staat ook mee in voor de vlotte en gestructureerde opvolging van organische sales die hoofdzakelijk via het operations team binnenstroomt. Je weet de interessante leads die aansluiten bij het salesplan vlot op te vissen en verder op te volgen. 

Je werkt offertes uit en weet deze met flair en overtuiging te brengen. In de aanloop van een offerte weet je de operationele mogelijkheden vlot af te stemmen met het operations team. Na een succesvolle sales-deal sla je de brug tussen de offerte en de praktische roll-out van nieuwe projecten. Je zorgt ook dat alle gemaakte afspraken in een duidelijk contract zijn ondergebracht. Hiervoor werk je ook nauw samen met onze juridische partners. 

Als een volleerde projectmanager concretiseer je gemaakte afspraken in operationele stappen en samen met het operations team begeleid je mee de lancering van nieuwe logistieke projecten. Je blijft in eerste instantie het aanspreekpunt voor nieuwe klanten. 

Samen met het communications team zet je ook mee de schouders onder de juiste "lean" marketing inspanningen. Je zet ook mee een structuur op om onze klanten-communicatie verder uit te bouwen. 

Vanuit de sales-ervaringen en de contacten in je steeds uitbreidende netwerk hou je de vinger aan de pols van onze dynamische sector en markt. Je denkt mee na over strategische vraagstukken en bent niet te beroerd om bepaalde logistieke oplossingen verder door te ontwikkelen op basis van feedback uit de markt.     

Wat verwachten we van onze nieuwe collega?
Waarmee zet je jezelf in pole position?
 
Wat staat daar tegenover?
Waar zal je werken?

Het hoofdkantoor en -depot van Cargo Velo bevindt zich in Gent, met extra vestigingen (depots) in Antwerpen en Brussel. Het grootste team work speelt zich dus af in Gent. Daarnaast zal je vaak op de baan gaan naar klanten, netwerkevents, etc. Dit hoofdzakelijk binnen de driehoek Gent-Antwerpen-Brussel. Je verplaatst je zoveel mogelijk multimodaal (fiets, openbaar vervoer, plooifiets, deelwagen). Uiteraard zal thuiswerk ook mogelijk zijn.

Wanneer zal je werken?

We zoeken iemand die minstens 3/5 en idealiter fulltime kan werken - starten kan direct. Een variabel uurrooster en/of glijdende werkuren zijn zeker te bespreken.  

Ben jij onze witte raaf?

Solliciteer dan snel en stuur een mailtje met je CV en motivatie naar sander@cargovelo.be en vertel ons vol overtuiging waarom wij jou niet mogen laten lopen. Nadien volgt een bericht en een eventuele verdere selectieprocedure. 

Diversiteit vinden we vanzelfsprekend. We moedigen iedereen aan om te solliciteren - ongeacht leeftijd, seksuele oriëntatie, geslacht, genderidentiteit en -expressie, etnisch-culturele achtergrond en/of beperking. 

beeldmateriaal

2021-09-10-Cargo_vélo_Antwerpen-16Nieuw project2021-04-02_CargoVélo-482021-04-02_CargoVélo-1062021-04-02_CargoVélo-402021-04-02_CargoVélo-138