Welke gegevens hebben jullie nodig wanneer ik een (express) levering boek?

Informatie over het pakket of de te transporteren goederen (omvang, gewicht, ...) - de plaats voor ophaling - de plaats voor afleveren - alle info rond timing en dringendheid (wanneer ligt iets klaar, hoe lang kunnen we er terecht, in welke tijdspanne af te leveren en/of de deadline, ...) - de facturatiegegevens (indien nieuwe klant) - alle extra relevante informatie (contactpersoon, gsm-nr., ...).

Hoe maak ik een pakket verzendklaar?

Net zoals bij een verzending met de post of een autokoerierdienst zorg je ervoor dat pakketten, drukwerk, documenten te manipuleren zijn (in omslag, in doos, ...) en voorzien zijn van adresgegevens. Wij staan uiteraard in voor de goede zorgen tijdens het transport. 

Hoe transporteren jullie voeding?

Voeding transporteren wij enkel indien dit aangeboden wordt in verpakkingen die transport per fiets toelaten: lekvrij, tril-bestendig (niets kan omvallen), etc. Alle voeding gaat in isotherme boxen de baan op, al dan niet vergezeld van koel/warmhoudelementen.

Hoe gebeurt de betaling?

Je ontvangt maandelijks een factuur met een overzicht van de leveringen. Je betaalt dan via overschrijving. 

Ontvangen jullie cash aan de deur?

Wij ontvangen liever geen cash. Als u cargo meegeeft die nog cash moet afgerekend worden, kunnen we gepast geld ontvangen maar rekenen we een retourrit aan.

Doen jullie geconditioneerd transport?

Voeding etc. vervoeren wij in isotherme zakken en tassen, volgens de geldende normen. 

Doen jullie alles met de fiets?

Voorlopig werken we enkel en alleen op trapkracht wegens de grote efficiëntie van de fiets in de stedelijke omgeving. Uiteraard heeft de fiets beperkingen naar laadvermogen en overbrugging van langere afstanden. Wanneer andere vervoersmodi zouden ingeschakeld worden, zal je dit altijd geweten hebben. We doen niet aan greenwashing. We zijn ook niet anti-auto.

Rijden jullie met elektrische ondersteuning?

Voorlopig rijden wij alles weg op pure menselijke kracht. De reden hiervoor is vooral praktisch: de fietsen zijn lichter, robuuster, minder aan onderhoud onderhevig en dus betrouwbaarder. Voor veel van onze ladingen is extra ondersteuning overkill. 

Verkopen, verhuren of leasen jullie ook cargofietsen?

Wij verkopen geen cargofietsen, maar werken wel nauw samen met de fietswinkel Cyclart, zij hebben alle cargofietsen die we gebruiken in hun gamma. 

Waar vind ik meer juridisch relevantie informatie?

Hier vind je onze algemene voorwaarden.

Wie maakt die super foto's?

Onze huisfotografe is An Van Gijsegem, neem zeker eens een kijkje op haar website!

Welk bureau zit er achter jullie merk en huisstijl?

FRED+ERIC is de gespleten persoonlijkheid achter gans de look&feel. Since 2012.

Welke koeriertassen gebruiken jullie?

We doen al jaren beroep op de koeriertassen van Bagaboo. Deze zijn stevig, duurzaam, waterdicht en er kan serieus wat gerief in zonder aan comfort in te boeten.

Fietsen jullie nog in de vrije tijd?

Het zal wel zijn. Fietsen is dan ook een passie. We amuseren ons in menige wielerclubs en op tal van fietsevenementen. 

Zoeken jullie nog nieuwe collega's?

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures. Maar je kan altijd spontaan solliciteren en ons zo warm maken om je snelle benen in beschouwing te nemen bij verdere uitbreidingen van het team. 

Kan ik bij jullie een stage doen?

We bieden stagemogelijkheden en dan vooral op vlak van IT.