City drops & pickups

Duurzame stadsdistributie is hot en staat steeds hoger op de politieke agenda. Meer en meer steden weren autoverkeer uit de stadscentra. Er worden circulatieplannen uitgerold, de emissie-normen verstrengen en tijdsvensters voor belevering worden alsmaar kleiner.  

Cargo Velo beschikt over een ruim en gemakkelijk bereikbaar depot aan de Gentse stadsrand, op 2 minuten van de E17. Op die manier zijn wij een uitstekende partner om goederen verder in het stadscentrum te brengen - city drops -  of om zaken op te pikken en te bundelen aan de stadsrand - city pickups.

Ook onze fietskoerier-partners beschikken over depots, zodat wij ook in verschillende steden een oplossing kunnen aanbieden.

Onze in-house software laat toe om heel het logistieke proces nauwgezet te organiseren en op te volgen en kan ook eenvoudig integreren met andere IT-platformen.

De mogelijkheden zijn legio! Hieronder enkele voorbeelden. Tarieven hangen af van de opzet, de goederen, de timing, het aantal drops, etc. 

Stedelijke ophaal- en bezorgrondes

Wij kunnen ook al jouw ophalingen en bezorgingen verzorgen, waarbij we als verlengende van uw eigen (interne) koerierdienst functioneren in de stedelijke omgeving. Denk aan dagelijkse bedeling van post naar verschillende kantoren of afdelingen, vaste ophaalrondes voor labo’s, etc.

City drops on demand

We bieden de mogelijkheid om per palletplaats een extra stock aan te leggen in ons magazijn, van waaruit we op specifieke vraag en volgens de gewenste timing leveringen kunnen uitvoeren. Zo kan u uw klanten steeds van een snelle of last-minute levering voorzien, zonder zelf altijd uit te moeten rukken.

E-fulfillment

De combinatie van onze warehouse mogelijkheden en de pakketverzending maakt dat Cargo Velo de ideale partner is voor verschillende vormen van fulfillment binnen de e-commerce. 

Uw eerste of laatste sprint

Ook traditionele express-koeriers kunnen enorm veel tijd en geld sparen door de laatste of de eerste km’s stad in- of uitwaarts aan fietskoeriers uit te besteden. Nadat u iets aflevert in ons depot, kan het reeds binnen het uur op bestemming zijn. De eerste sprint tot aan ons depot kan natuurlijk ook. 

Geconditioneerd transport

Tijdelijke op- en overslag van gekoelde en diepgevroren goederen die op de juiste moment worden uitgeleverd, naar horeca of aan huis. Wij specialiseren ons in kleinere volumes per drop, waarbij goederen in professionele isotherme boxen met passieve koeling de weg op gaan.

Ik heb een logistieke uitdaging