Waar zijn jullie actief? 

Op de fiets zijn we momenteel actief in Gent en Antwerpen met eigen koeriers en in Brussel met een vaste partner. Onze fietsactieradius kan grofweg worden ingeschat als een gebied van 10 km vogelvlucht rond het centrum.

Maar ook buiten dit gebied kunnen wij voor uw levering zorgen. Per fiets via onze partnerships met andere koeriersdiensten, en daarbuiten via onze samenwerking met andere verzenders zoals Bpost. 

Wanneer kunnen we jullie bereiken en boeken? 

Wij zijn actief van maandag tot vrijdag tekens van 9u00 tot 15u00. Op zaterdag werken we (voorlopig enkel in Gent en Antwerpen) van 9u00 tot 13u00. 

Welke gegevens hebben jullie nodig wanneer ik een levering boek?

Informatie over het pakket of de te transporteren goederen (omvang, gewicht, ...) - de plaats voor ophaling - de plaats voor afleveren - alle info rond timing en dringendheid (wanneer ligt iets klaar, hoe lang kunnen we er terecht, in welke tijdspanne af te leveren en/of de deadline, ...) - de facturatiegegevens (indien nieuwe klant) - alle extra relevante informatie (contactpersoon, gsm-nr., ...).

Is Cargo Velo begaan met m'n privacy?

Cargo Velo springt uiteraard zeer omzichtig om met uw gegevens, en nog meer nu de GDPR in werking is getreden sinds 25 mei 2018. Lees er op een rustig moment eens ons privacy beleid op na. Het komt er in het zeer kort op neer dat we alles doen om uw data te beveiligen, zowel door intern de juiste praktijken te hanteren alsook met veilige partners in zee te gaan. Je gegevens worden nooit onnodig gedeeld met derden en al zeker niet verkocht. En als je vragen hebt, mag je ons steeds contacteren. 

Hoe maak ik een pakket verzendklaar?

Net zoals bij een verzending met de post of een autokoerierdienst zorg je ervoor dat pakketten, drukwerk, documenten te manipuleren zijn (in omslag, in doos, ...) en voorzien zijn van adresgegevens. Wij staan uiteraard in voor de goede zorgen tijdens het transport. 

Hoe transporteren jullie voeding?

Voeding transporteren wij enkel indien dit aangeboden wordt in verpakkingen die transport per fiets toelaten: lekvrij, tril-bestendig (niets kan omvallen), etc. Alle voeding gaat in isotherme boxen de baan op, al dan niet vergezeld van koel/warmhoudelementen.

Hoe gebeurt de betaling?

Je ontvangt maandelijks een factuur met een overzicht van de leveringen. Je betaalt dan via overschrijving. 

Ontvangen jullie cash aan de deur?

Wij ontvangen liever geen cash. Als u cargo meegeeft die nog cash moet afgerekend worden, kunnen we gepast geld ontvangen maar rekenen we een retourrit aan.

Doen jullie geconditioneerd transport?

Voeding etc. vervoeren wij in isotherme zakken en tassen, volgens de geldende normen. 

Doen jullie alles met de fiets?

Voorlopig werken we enkel en alleen op trapkracht wegens de grote efficiëntie van de fiets in de stedelijke omgeving. Uiteraard heeft de fiets beperkingen naar laadvermogen en overbrugging van langere afstanden. Wanneer andere vervoersmodi zouden ingeschakeld worden, zal je dit altijd geweten hebben. We doen niet aan greenwashing. We zijn ook niet anti-auto. We experimenteren momenteel met elektrische deelwagens van Partago ter ondersteuning van onze fietsactiviteiten. Bijvoorbeeld om grote volumes aan zendingen op te halen en naar ons depot te brengen om dan per fiets verder uit te rijden. 

Rijden jullie met elektrische ondersteuning?

Tot eind 2018 reden wij alles weg op pure menselijke kracht. De reden hiervoor was vooral praktisch: de fietsen zijn lichter, robuuster, minder aan onderhoud onderhevig en dus betrouwbaarder. Voor veel van onze ladingen is extra ondersteuning overkill. Sinds 2019 deed ook de elektrische cargofiets z'n intrede omdat we steeds vaker ook grote en zware rondes rijden met de fiets.

Verkopen, verhuren of leasen jullie ook cargofietsen?

Wij verkopen geen cargofietsen, maar werken wel nauw samen met de fietswinkel Cyclart, zij hebben alle cargofietsen die we gebruiken in hun gamma. 

Waar vind ik meer juridisch relevante informatie?

Hier vind je onze algemene voorwaarden. Neem zeker ook eens een kijkje in ons privacy beleid en in de website disclaimer.

Wie maakt die topfoto's?

Onze huisfotografe is An Van Gijsegem, neem zeker eens een kijkje op haar website! Er zijn ook enkele beelden van de getalenteerde Jimmy Kets

Welk bureau zit er achter jullie merk en huisstijl?

FRED+ERIC is de gespleten persoonlijkheid achter gans de look&feel. Since 2012.

Welke koeriertassen gebruiken jullie?

We doen al jaren beroep op de koeriertassen van Bagaboo. Deze zijn stevig, duurzaam, waterdicht en er kan serieus wat gerief in zonder aan comfort in te boeten.

Fietsen jullie nog in de vrije tijd?

Het zal wel zijn. Fietsen is dan ook een passie. We amuseren ons in menige wielerclubs en op tal van fietsevenementen. 

Zoeken jullie nog nieuwe collega's?

Af en toe lanceren we vacatures. Maar je kan altijd spontaan solliciteren en ons zo warm maken om je snelle benen in beschouwing te nemen bij verdere uitbreidingen van het team. Meer info hier.

Kan ik bij jullie een stage doen?

We bieden stagemogelijkheden en dan vooral op vlak van KMO en logistiek management, IT, communicatie en marketing.